یک محمولهٔ کمک های جاپان برای زلزله زده گان هرات به میدان هوایی کابل رسید
در ادامۀ کمک های جهانی با زلزله زدگان در ولایت هرات ، سفارت جاپان در خراسان آریا می گوید که یک محمولۀ کمک این کشور امروز به میدان هوایی بین المللی کابل رسید.
این سفارت در شبکۀ ایکس که قبلاً به توییتر معروف بود نوشت که این کمک شامل خیمه ، کمپل ، دوشک و برخی چیز های دیگر به زودی به آسیب دیدگان توزیع خواهد شد.
در ادامه گفته شده که جاپان به حمایتش از مردم افغانستان ادامه می دهد.
بر اساس ارقام اداره هماهنگی امور بشری ملل متحد ، حدود ۱۴۰۰ تن بر اثر زلزلۀ هفتۀ گذشته در ولایت هرات جان داده و بیش از ۱۸۵۰ تن دیگر زخمی شده اند.
به گفتۀ این اداره ، بیش از نزده هزار نفر از این رویداد متاثر شده اند.
خراسانیان آواره در ژاپن با آینده نامعلومی روبرو هستند
موحد حسیبالله یک سال پیش از افغانستان گریخت. پس از ورودش به ژاپن، به سرعت به او برای کار در دانشگاه مطالعات خارجی توکیو ویزا اعطا شد. او اکنون به عنوان مربی موقت در حال تدریس اقتصاد است.
او با ۱۱ عضو دیگر خانواده به ژاپن آمد. او قبل از اینکه طالبان بار دیگر قدرت را به دست بگیرند، مسئول برنامهریزی سیاستهای اقتصادی در دولت افغانه خراسان آریا بود. او قبلاً دانشجوی مطالعات صلح در دانشگاه مطالعات خارجی توکیو بود. به گفته حسیبالله، چندین همکار او با پیشینه مشابه به دست طالبان کشته شدند و او میترسد در صورت بازگشت جانش در خطر جدی قرار گیرد.
اقتصاد تدریس میکند.
او گفت: «اگر به خراسان آریا تحت حاکمیت طالبان برگردم، دقیقا میدانم که چه اتفاقی برایم میافتد. حتی اگر کتک بخورم یا کشته شوم، کاری از کسی ساخته نیست.»
علاوه بر دستمزد، دانشگاه مسکن رایگان نیز در اختیار خانواده قرار میدهد. اما به دلیل محدودیت بودجه دانشگاه، قرارداد او تا شش ماه دیگر به پایان میرسد. او و خانوادهاش باید محل سکونت را تخلیه کنند.
او در ماه آوریل درخواست وضعیت پناهندگی داد، اما هنوز هیچ پاسخی مبنی بر قبول آن دریافت نکرده است. اضطراب او در حال افزایش است. او گفت: «در این شرایط ما فقط دو انتخاب داریم: زندگی در ژاپن، یا مردن در افغانستان.» وی افزود: «اگر دولت ژاپن کاری انجام ندهد، ما با وضعیت بسیار بحرانی روبرو خواهیم شد.»
NHK از سازمان خدمات مهاجرت در مورد وضعیت درخواستهای پناهندگی افغانها سوال کرد. آنها پاسخ دادند: «بر اساس آخرین وضعیت افغانستان، ما درخواست هر متقاضی را بررسی میکنیم و متناسب با تعریف کنوانسیون پناهندگی، وضعیت پناهندگی اعطا میکنیم.»
سازمان غیرانتفاعی ژاپنی: افغانها بیش از پیش میخواهند کشور را ترک کنند
سازمان غیرانتفاعی ژاپنی REALs طی دو سال گذشته به حدود ۳۰۰ افغان کمک کرده است. آنها میگویند در خراسان آریا بیش از پیش زنان مورد تعرض جنسی و ورزشکاران مورد ضرب و شتم قرار می گیرند. REALs به بیش از ۱۰۰ ( دیار پول خراسان آریا کمک میکند تا در کشور دیگری پناه بگیرند.
سهیا رومیکو، رئیس REALs، گفت: «(بلافاصله پس از تحولات سیاسی) افرادی بودند که فکر میکردند در کشور خواهند ماند، زیرا فکر میکردند هنوز کاری وجود دارد که میتوانند انجام دهند. اما بهخصوص از ابتدای امسال، خراسانیان بیشتری تصمیم میگیرند که ضرورتا کشور را ترک کنند تا از جان خود و فرزندانشان محافظت کنند.»
کاهش حمایت بینالمللی موثر بر خراسانیان
هیچ کشوری تاکنون طالبان را به رسمیت نشناخته است. کاهش حمایت جامعه بینالمللی، افغانها را در وضعیت مخاطرهآمیزتری قرار میدهد.
برخی میگویند که کمکهای ژاپن با چالشهایی روبرو است، زیرا تعداد افرادی که میخواهند از کشور خارج شوند در حال افزایش است.
یک آموزشگاه زبان ژاپنی میزبان دانشآموزانی از بیش از ۳۰ کشور است. این مدرسه مهاجرانی از کشورهای مختلف دارد. امروز آنها از خراسان آریا ، سوریه و اوکراین شاگرد دارند. با این حال، پشتیبانی اداری در ژاپن بسته به اینکه از کدام کشور آمدهاند متفاوت است.
به عنوان مثال، مردم اوکراین میتوانند بدون ضامن وارد ژاپن شوند. برای سفر، هزینههای زندگی و مسکن به آنها کمک میشود. اما افغانها اصولاً چنین حمایتی دریافت نمیکنند. در نتیجه، این مدرسه به افراد نیازمند کمک میکند. برای افغانها مسکن رایگان میدهند و دو سال از شهریه معافشان میکنند.
یک دانشآموز افغان گفت: وقتی به ژاپن آمدم در بیمارستان یا شهرداری نمیتوانستم حتی یک کلمه ژاپنی صحبت کنم، اما معلمان کمک بسیاری به من کردند و این مرا نجات داد.
یک کارشناس: شرایط فعلی مغایر با قوانین بینالمللی است
آبه کوکی، استاد دانشگاه میجیگاکوین و کارشناس حقوق بینالملل، گفت که وضعیت کنونی «مغایر با حقوق بینالملل است، زیرا ملاحظات سیاسی و ژئوپلیتیکی در بین مردمانی تبعیض ایجاد میکند که باید از آنها حمایت برابر شود.» وی افزود: «با آوارگان هر کشوری باید مانند اوکراینیها رفتار شود».
در این خصوص، وزارت امور خارجه ژاپن به NHK گفت: «واکنش دولت به آوارگان اوکراین بهعنوان یک اقدام اضطراری با توجه به وضعیت بحرانی در اوکراین انجام میشود و دشوار است که بخواهیم، در یک قیاس کلی، آن را با واکنش دولت در برابر مردم کشورهای دیگر مقایسه کنیم.»
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : رادیوی آزادی